Bale meddelar att han går i pension vid 33

Den 9 januari tillkännagav den 33-årige Bell sin pensionering på personliga sociala medier, vilket avslutade hans klubb- och landslagskarriär.

Bell föddes i Cardiff, Wales 1989. Han befordrades till a-laget från Southamptons ungdomsträning 2006. Året därpå gick Bell till Tottenham med en övergångssumma på 14,7 miljoner euro. Under sin tid i Tottenham spelade Bell 237 gånger för laget och gjorde 72 mål. Säsongen 12/13 valdes Bell till den bästa spelaren i Premier League.

Sommaren 2013 spenderade Real Madrid 101 miljoner euro för att värva Bell från Tottenham. Under sin 9-åriga Real Madrid-karriär spelade han 258 gånger för Real Madrid i en Real Madrid tröja, gjorde 106 mål och assisterade 67 gånger. Han hjälpte till. laget vinner 3 La Liga, 5 vinner Champions League, det finns också 3 klubb-VM, 3 europeiska supercuper, 1 kungacup och 1 spansk supercup. Sommaren 2020 återvände Bell till Tottenham på utlåning. Sommaren 2022 gick Bell med i American League-laget Los Angeles FC som free agent.

Under sin 16-åriga landslagskarriär bar Bell den Wales tröja 2022 för totalt 111 matcher för det walesiska laget, vilket bidrog med 40 mål och 22 assist. I Europacupen 2016 ledde han en gång Wales till semifinal och slogs ut av Portugal i semifinalen. I det nyss avslutade Qatar-VM förlitade han sig till och med på sina egna ansträngningar för att hjälpa laget att återvända till världen. Cupfinalerna efter 64 år gjorde Bell själv 1 mål i matchen mot USA, men det var synd att han var utanför gruppen.

Farväl till den store vismannen och önskar honom en välmående återkomst på det nya området. Välkommen alla att kommentera nedan, vi tillhandahåller en mängd nya fotbollströjor och erbjuder även personlig anpassning, välkommen att konsultera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *