Den unge argentinske skepparen har gjort underverk!

Den 28 februari 2023 meddelade det argentinska landslaget officiellt att de har förlängt kontraktet med sin manager Lionel Scaloni till 2026.

Lionel Scaloni, född 16 maj 1978 i Rosario, Argentina, är en argentinsk fotbollsspelare som spelar som högerback och är för närvarande huvudtränare för Argentinas herrlandslag i fotboll. Han ledde det argentinska landslaget till Copa America-titeln 2021, Copa America-titeln 2022 och VM 2022. Samtidigt valdes Scaloni till den bästa tränaren i 2022 års upplaga.

Det som inte var särskilt tveksamt redan före VM-starten har slutligen officiellt avgjorts efter flera månader. Vid FIFA:s årliga prisceremoni vann Lionel Scaloni slutligen titeln Årets världsledare framför Real Madrid-bossen och Manchester City-bossen, och slog två kända managers som hade varit nedsänkta i fotbollen i flera år och som röjde skotten, Lionel Scaloni var på toppen av sitt liv. Reaktionen i de lokala argentinska medierna var enorm och i de argentinska sociala medierna skrevs ”Grattis till Messi, Lionel Scaloni, go Argentina!”. Denna heta historia ledde till en enorm försäljning av Argentina tröja nummer 10 med Messi’s namn på.

Scaloni, 44 år gammal, var den yngsta managern i VM i Qatar men visade mognad utöver sina år i den viktigaste finalen. Argentina har överträffat sina motståndare i nästan varje match sedan utslagsfasen, och hans förmåga att producera en annan spelstil är ett bevis på hans förmåga att få sitt lag tillbaka till toppformen på bara en månad och slutligen vinna Copa Libertadores, och Scaloni förtjänar att krönas till Årets tränare. Billiga fotbollströjor Tränaren, som inte var lika känd som han var som spelare, har gjort en mirakulös resa från medelmåttighet till toppen och ser fram emot att leda sitt lag till mer ära i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *